top of page

Zpráva o činnosti spolku Ecolodge Nepál za rok 2019

Vážení příznivci projektu Ecolodge Nepál, přejeme vám krásný nový rok.

V loňském roce 2019 se uskutečnily dvě pracovní cesty do Nepálu na jaře a na podzim (obě měly 7 účastníků, expertů v různých oborech a pracích všeho druhu).

Na podzim se podařilo celý projekt téměř dokončit. Ecolodge je plně funkční, celkem disponuje 12 pokoji s kapacitou cca 26 lůžek. Většina pokojů má svoji toaletu a sprchu. Větrná turbína a solární panely dodávají dostatek elektrické energie na svícení ve všech pokojích i na čištění pitné vody ozonizací. Na podzim jsme také intslovali elektrický ohradník na ochranu úrody proti zvěři.

Zbývá řešení odpadních vod, instalace bioplynky, která již je na místě a má být aktivována na jaře.

V podzimní sezoně již Ecolodge fungovala a většina trekařů měla zájem se nejen zastavit nebo přespat, ale i se dozvědět více o celém projektu.

V blízké době budeme posílat vouchery těm, kteří měli dostat odměnu na Hithitu formou ubytování na Ecolodge. Pokud plánujete cestu do Langtangu, napište nám a my vám pošleme rady a instrukce.

Děkujeme za vaši podporu a za to, že se daří projekt dokončit, a věříme, že se podaří jej i dále rozvíjet.

Velké díky všem, kteří na něj přispěli penězi nebo vlastní prací, někteří obojím s nasazením spousty sil a šikovnosti. Děkujeme.

Za Ecolodge


Archiv
Hledání podle štítků
Zatím žádné štítky
bottom of page